Ο Ηλίας Κουλουκουντής στην εκπομπή ΑΕΙ ΝΑΥΤΕΣ

Posted by on Sep 5, 2019 in Latest News, Publicity | No Comments

Το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου, προβλήθηκε απο το Κανάλι της Βουλής το ντοκυμανταίρ της εκπομπής Έλληνες Αειναύτες αφιερωμένο στον Ηλία Κουλουκουντή.

Ηλίας Κουλουκουντής. Ένας επαναστάτης εφοπλιστής
Τα εν οίκω μη εν δήμω είναι η αρχή πάνω στην οποία οικοδομήθηκε για δεκαετίες ο μύθος του ελληνικού εφοπλισμού.
Ζωές ανθρώπων κάπως έξω από τα κοινά μέτρα, με διαδρομές γεμάτες ρίσκο, επιτυχία και πλούτος, ζωές για τους πολλούς αξιοζήλευτες. Παράδοση και κοσμοπολιτισμός συναντιούνται στα σαλόνια των ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου της Νέας Υόρκης και του Μόντε Κάρλο, η βαριά νησιώτικη προφορά μπερδεύεται με τον γλωσσοδέτη των αγγλικών, συνοικέσια κανονίζονται ερήμην των πρωταγωνιστών, ριζοσπαστικές ιδέες φουσκώνουν τα μυαλά καταπιεσμένων νέων, μια κοινωνία sui generis, που συναθροίζεται σε κοσμικές βεγγέρες ζωντανεύει στις σελίδες της αυτοβιογραφίας του Ηλία Μιχαήλ Κουλουκουντή που με περισσή ειλικρίνεια μας ταξιδεύει στις «Απρόσιτες Ακτές» στα εν οίκω της οικογενείας του.
Μια ντε προφούντις εξιστόρηση σε δύο χρόνους στους ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ, στα ελληνικά, παρά τη δυσκολία του στην εκφορά του λόγου, απόρροια κι αυτό μιας δύσκολης παιδικής ηλικίας που τον ακολουθεί ως σήμερα
.”

Σχετικά με τους Αειναύτες

Αειναύτες είναι οι άνθρωποι της θάλασσας, όλοι οι άνθρωποι που έκαναν την ελληνική ναυτιλία να είναι πρώτη στον κόσμο. Μέσα από κείμενα, συνεντεύξεις και ντοκυμανταίρ παρουσιάζεται η καταγωγή τους, η πορεία τους, οι μνήμες τους και μέσω αυτών η παράδοση, η εξέλιξη και έτσι, διαχρονικά, τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας.
Οι ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ επιτυγχάνουν να δημιουργούν ένα σημείο αναφοράς για την ελληνική ναυτιλία στον κόσμο και έναν σύνδεσμο με τις ναυτικές πατρίδες αλλά και γενικότερα με την εθνική οικονομία.
Την εκπομπή παρουσίασε η Μαρία Βασσάρα και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καραμπίνης.

Το ντοκιμαντέρ για τον Ηλία Κουλουκουντή θα προβληθεί ξανά απο το κανάλι της Βουλής μέσα στο Φθινόπωρο.